Thursday, July 10, 2014

♥.♥.♥. D.A.Y. 4. K.O.R.E.A. W.I.T.H. L.O.V.E. 2.0.1.4. ♥.♥.♥.

Assalammualaikumm..

okeh masok hari ke-4 plak entry kali nih.. untuk hari ke-4 nih ktorg lebih kepada bershopping hendaknyaaa.. hahaha~ itulah masa yang ditunggu-tunggu oleh ktorg..wakakaka~ aktiviti yang palinggg ditunggu-tunggu oleh ktorg... Sebelum pergi korea nih adelah ktorg servey sikit-sikit ape yang menarik yang nak di shopping kan kat sini... banyak yg bagitahu korea ade kerongsang,kain cotton,kain sutera... woowww~!!

pagi hari ke-4, hujan renyai-renyaii dari malam hari sampai lah membawa ke pagi hari.. kebetulan pagi ni ktorang keluar lambat makanyaaa payung free guesthouse dah abiss kene hambikk oleh guest yg lain.. terpakse lah ktorang singgah convinient store borong payung & baju hujan.. walopon hujan ktorang tetapp jugak semangatttt nak keluar... shoppinggggg kottt~!! haruslahhhh bersemangattt wajaa...hahahahaa..

okeh masa nak bergerakk dari convinient store,ajun awal-awal dah tanya guide ktorg. nama dia azri naim.. kemain ramai yg jadik tourist guide ktorg nama azri..hahaha~ ajun tanya nak bergerak ke satu-satu tempat nak naik ape?? kelakarr sangattt sebab azri naim macam memahami jerk keadaan ktorg yg memanggg mengaahhh giler nak panjat tangga segala.. hahaha~ kebetulan azri pon ckp dia xsuka naik train..dia lagi suka naik bas.. hahahaa~ so seharian kami turun naik nak pegi satu-satu destinasi..

so 1st tempat yang ktorg pegi ialah kwangjaa market.. carik kain cotton uolss~!! mak borong smpai 11 helaii... kemain banyakkk mak borong..tapi lastly mak dapat selai jerk sebab yang lain mak dah kasik kat adekberadek makk.. hahaha~ xpolah janji hadoo kenangan kain cotton korea untuk mak nih hahhh...hahahaa~ menggila memasing borong kain cotton smpai x larat nak bawak beg² plastik kain tuh.. lastly kami decide untuk amek teksi and then hantar dulu barang-barang yang ktorg dah shopping tuh ke guesthouse. kebetulan kwangjaa market x jauh mana pon dari guesthouse tuh..hahahaa~ sambil-sambil tunggu ajun dengan kak mur hantar barang-barang shopping,ktorg tengok-tengok ape lagik barang yang boleh ktorg borong..sekali tgk ade seluar track.. cantikkk oii~ sorang rembat 1 helai... kemain lagik kan...

okeh lepas dah pegi kwangjaa market ktorang bergerak plak ke nandaemun.. serius kat situ lagik banyakk barang boleh di borong.. ktorang cuma borong cenderahati dengan brooch jerk.. sambil-sambil tuh try jgk carik tshirt i love korea yang murah-murah.. kalo ikotkan kat nandaemun tuh ade pasar karat yang jual baju-baju murah.. tapi disebabkan hujan renyai-renyaii dari pagi membawa ke petang makanya x bukak plak penjual tuh... so ktorg bergerak teros ke itaewon plak.. beli ala kadar jerk kat nandaemun tuh.. huhuhuh~

nak pergi ke itaewon tuh ktorg naik bas xsilap..hahaha~lupa sudaa..wakakaka~ so nak betul² sampai kat itaewon tuh kene jalan kaki... mendaki plak tuh... nak nangiss rasaa...hahahaha~ tapi bile dah smpai musola itaewon tuh Ya Allah seronok nya... kitaorg berhenti solat kejap kat musola itaewon pastu turun balik ke bawah untuk makan malam... padahal makan dalam pukul 6~7 petang gitu... banyak mendaki bukit kan makanyaaa kelaparan lah memasing.. so untuk dinner ktorang singgah kedai arab... sat g mak tunjuk ape makanannyaa ye.. giler kenyang nk menghabiskan makanan tuh... so moh la kita cuci mata dengan gambo-gambo yang dah di snapp~ lalalalalallaaaa~

makanan tengah hari kami... hahaha~ penuh mejaaa makanan saje..wakakaka~

si azri naim tuh geleng kepala tgk ktorg bersemangat habiskan lauk-pauk ni semua hahahaha..

sedaappp oooii~ hahahaha

lambakan brooch yg cantik-cantik~!!!

model terbaru brooch korea~ hahahaha

kastemer ni sedihhh x dapat pilih brooch..wakakakaka~

model brooch korea...kikikikiii~

pilih jangan x pilih hahahaha

okeh ni kedai cenderamata plak.. cucu tokeyy nih  boleh berbahasa melayuu kaww~!!

deretan kedai-kedai cenderamata

lepas dah membeli-belah kita singgah minum kopi plak.. lalalalaa~

memasing dah kesejukan sebab kat luar baru lepas hujan renyai-renyaii

ninnndiaa ktorg punye guide.. azri naim namanyaaaa~

akhirnya sampai jugak kat musola di itaewon

kenangan abadi di depan musola,itaewon

memang mencabar nak sampai sini... tinggi musola ni dok kat atas bukitt..hehehe~

okeh masa untuk makan dinner~ turkish cuisine gituu~ lalalalalaaa


okeh ni kat area nandaemun.. hujan renyai-renyaii masa nihh

kami gigih jgk nak bershopping...wahahahahhaa~

ni pintu nak naik ke musola,itaewon

amek napaasss dulu sebelum nak menonngek  memanjat bukit naik ke musola..hahaha~

~KAMI~

okeh ni masa nk bergerak turun dari musola itaewon

kemain seronok hadif dapat turun dari karung kanggaro apak dia.. hahaha

gigihhh kan ktorg carik dinding semata-mata nk bergambar.. hahahaa

masa nih tengah tunggu makanan~

gamba makanan ktorg lupa nak amek sebabnyaaaaa memasing dah kelaparan..hahahahaa


okeh ni jerkla picta's yang hadoo dalam simpanan... malass dah nak godek-godek picta's lain... hahahaha~ alhamdulillah selama dok kat sini ktorg memang enjooyyysss sangat k.. seronok sangattt... hal remeh-temehh tuh ade jerk tp ignore jerkla janji memasing happyyy~ tinggal 2 hari jerk lagik untuk merasa dok kat korea... lusa dah nak berangkat balik ke malaysiaaa tercheenntttaaa~ lalalalaaa~ okehla next entry nanty makk bikinn yo~! adiiooosss~ ♥♥♥


1 comment:

Cik Anggur said...

follow balik blog dan google+cik anggurdan like facebook blog cik anggur di http://inibelogcikanggur.blogspot.com terima kasih